Via molletana: diàleg i col·laboració

L’acció política és una de les millors eines que tenim per a dignificar les condicions de vida i fer-la plena, estimada, humana. La política municipal permet fer-ho en el poble, amb el poble i per al poble. Tanmateix, en desenvolupar-se en un territori proper i amb unes persones properes té, quasi per definició, dos contratemps singulars: els personalismes i la confusió del marc de treball. Allò intrínsec de la política municipal és la proximitat de les persones i del territori. 


Si això és així, a l’hora d’atorgar l’alcaldia, es poden deixar de banda els resultats concrets de l’expressió de la voluntat de la ciutadania? O, es pot promoure un govern que oblidi la voluntat d’una tercera part dels nostres conciutadans? Penso que, sempre que sigui factible, aquella proposta que ha tingut la més alta expressió de suport popular cal que ostenti la presidència del govern municipal. Ben mirat, amb la presència i contribució, on i com s’acordi, d’altres entitats polítiques que, a partir del diàleg i de la coincidència, conflueixin en la voluntat de cooperar en el treball per a la ciutat i els ciutadans; encara més si això comporta revulsius vivificants. 

Es tracta, doncs, d’afavorir la pluralitat per anar «a favor de», i no pas de promoure la pluralitat per anar «en contra de». Només una discordança objectiva i essencial en polítiques per al poble molletà hauria d’impossibilitar les confluències àmplies. No pas les definicions que ja tenen el seu espai institucional específic, ni aspectes de tipus personal que en el servei al poble cal que es dissolguin, si cal, com el sucre en l’aigua. 

Les forces de progrés i benestar, han de complaure’s en l’exhibició de les divergències «extra-molletanes» com a impediment per al treball cooperatiu? O han de mostrar-se enraonadores i respectuoses amb la voluntat lliure dels nostres convilatans, que inclou la diversitat constructiva? 

Espero, amb inquietud, que dissabte el conjunt dels nostres representants, enraonadors i respectuosos, atorgui l’alcaldia al candidat del partit clarament guanyador i, ensems, li requereixi, per Mollet, diàleg i col·laboració estrets i determinants. Obrim la via molletana! 



(Publicat a somMollet el 12 de juny de 2019)

Comentaris

Entrades més visitades