Remuntada!


Tots Sants. Catalunya intervinguda i forçada a no somiar. Govern i Mesa del Parlament citats a declarar a Madrid cruelment acusats de delictes que poden comportar penes aberrants. 

Ens hem fet molt mal perquè s’han comès molts errors. No tenir en compte ni la força rabiosa del nacionalisme espanyol ni la manca de suports internacionals. Usar barroerament les nostres pròpies lleis. No considerar imprescindible una majoria qualificada del Parlament per a unes decisions tant transcendents. Prendre el camí de la independència sabent que al voltant d’un 50% de la població catalana no la vol. I, en el darrer moment quan ja quasi tot estava perdut, no convocar eleccions des de la Presidència de la Generalitat. 

Res no afavoria proclamar una República catalana que no podia tenir recorregut. El «romanticisme» dels drets dels pobles no entra en la globalització neoliberal, excepte quan és per a convertir un país en una base geo-estratègica d’un poderós. 

Som a la UVI en situació crítica. L’ampli consens de mínims (referèndum pactat) s’ha trencat. El pal de paller encara imprescindible per a bastir una Catalunya lliure, plural i solidària –el socialisme catalanista– ja no existeix organitzat. Nostàlgia i tristesa. 

Com recuperarem l’autogovern i els drets? Com evitarem o anul·larem les sancions i les presons? Qui ens ajudarà? I, quan sortim del malson, serem capaços de confegir un full de ruta ampli, plural, amb seny, vers la llibertat, la igualtat i la fraternitat a Catalunya? 

No podem renunciar als nostres drets –que inclouen la república–, però no podem tornar mai més a malbaratar, per temeraris, l’energia vital, alegre, creativa, somiadora de milions de persones. No tenim dret a fer-ho! 


Coda: 21D Partit de tornada. Unitat: Catalunya i el presos polítics, en llibertat! Remuntada. 



(Publicat a Contrapunt el 3 de novembre de 2017)

Comentaris

Entrades més visitades