Atzucac 1



El president Mas en un acte celebrat aquest cap de setmana ens ha posat en un atzucac. Si el 27 de setembre no votes la llista que ell “encapçala” en quart  lloc, et teu vot, sigui quina sigui la teva opció, serà comptabilitzat com a NO. És a dir, com a NO a la independència. Tots els NO en un mateix sac: de la CUP al PP.

Tanmateix, el President no diu les coses perquè sí. Per culpa de la “miopia” crònica del nacionalisme espanyol no permetent un referèndum, alguns parlen d’eleccions plebiscitàries i, en aquesta lògica, els resultats efectius només es poden comptabilitzar com SI o com NO.

Al meu entendre, les paraules del President expressen un perill molt greu. Els que no votarem la llista independentista, estarem manifestant-nos en contra del dret a decidir de Catalunya? en contra del dret de Catalunya a la plena sobirania? ¿L’única manera de mostrar el nostre acord ple, indiscutible al dret de Catalunya a decidir el seu futur, inclosa la independència, és votant la llista Mas/independència?

Tot massa a prop de bons i dolents, de bons catalans i mals catalans. Massa a prop del maniqueisme que sempre separa perquè esdevé inflexible: SI o NO! President, no fotem! Aquest és un mal plantejament per al futur de Catalunya.

A dia d’avui no sé pas a qui votaré, ja que el meu partit —encara el PSC— ha “oblidat” un dels seus signes d’identitat fundacionals: el dret de Catalunya a l’autodeterminació. I, així, ha malmès l’imprescindible espai del socialisme catalanista.

Tanmateix, voti el que voti, mai no serà contra la llibertat de la nació catalana de decidir sobiranament el seu futur. Que us quedi clar, si us plau!

Coda: si ens dividim entre bons i dolents, tots serem dolents —si més no per a l’altre.
 

(Publicat a Contrapunt el 27 de juliol de 2015)

Comentaris

Entrades més visitades