En defensa de la Filosofia, en defensa de les Humanitats

Allò que perviu d'un missatge del professor Ramon Alcoberro  (abril de 2012)


En Defensa de la Filosofia a Secundària

Ara per ara, Catalunya és la comunitat autònoma amb menys hores de filosofia al batxillerat de tot l'Estat. Donat que una altra retallada de les assignatures d'ètica i filosofia significaria la pràctica extinció de la matèria a l'ensenyament secundari, és molt important que la concentració, la cercavila i la lectura de frases sigui un èxit [del 14 d'abril].

El que ens hi juguem aquest cop, i el que es juga la ciutadania en general si l'ensenyament filosòfic queda escombrat de la Secundària, tal com indiquen els esborranys que actualment hi ha sobre la taula del ministeri, és prou seriós com per demanar la màxima assistència de tothom a l'acte. Us agrairem també que escriviu la vostra frase filosòfica predilecta a través del link d'AdhocFilo per llegir-la a la concentració.



Ramon Alcoberro i Pericay


_________________________________________________________




Ho tenim ferit, però no mort. Com diu el poema de Marcel Mir,








Sempre podràs esperar 
el retorn de les fulles, 
            per l’abril.



Vet aquí la creença

dels amors clars:
cap hivern no els mata.







Segur que ell, el poeta, comptava amb l'aigua i amb l'adob, amb la mà humana del conreu i la cura, amb la fortalesa per a foragitar aquells llops famèlics que ens volen deixar sense bellesa ni pensament.




Certament, la lluita contra les Humanitats és cíclica (permanentment cíclica, si això es pot dir) i la defensa no pot ser cíclica sinó, només, permanentment permanent.




No defallirem. Jo vull que els meus fills (els fills de tothom) llegeixin, pensin i siguin lliures. Altrament, què punyetes és la vida?


Comentaris

Entrades més visitades